Mistä Rahaa Heti? 8 Vinkkiä Akuuttiin Rahapulaan

MISTÄ RAHAA HETI? 8 VINKKIÄ AKUUTTIIN RAHAPULAAN

28.5.2021 - Pikalainavertailu

Saapuiko postissa odottamaton lasku ja tili näyttää tyhjää? Tuliko viime kuussa osteltua luottokortilla hieman yli tarpeen? Osuivatko kohdalle halvat lennot etelään, mutta palkka tipahtaa tilille vasta loppukuusta? Nämä kaikki tilanteet ovat varmasti monelle tuttuja, sillä jokainen meistä on aivan varmasti ainakin kerran elämässään törmännyt tilanteeseen, jossa rahantarve on syystä tai toisesta kova. Rahantarve ei siis vaivaa pelkästään työttömiä ja pienituloisia, sillä hyvinkin tienaavan menot voivat olla kuukaudessa niin suuret, ettei palkasta jää käteen enää yhtään ylimääräistä yllättävien laskujen tai esimerkiksi auton korjaamisesta tai uuden puhelimen ostosta aiheutuvien kulujen kattamiseen.

Ennen lainarahan hakemista, aina kannattaa kuitenkin aivan ensimmäisenä pitää mielessä, että raha ei koskaan ole ilmaista. Myös akuutissa rahapulassa järjen tulisi toimia, eikä liian hätäisiä päätöksiä kannata tehdä – nämä huonot päätökset voivat koitua usein tuplasti kalliimmaksi kuin itse laina. Arvio siis maksukykysi realistisesi aina ennen rahan hakemista ja pyydä tarvittaessa apua läheisiltä.

8 vinkkiä akuuttiin rahapulaan

1. Ennakoi

Usko tai älä, ennakoimalla pääsee jo pitkälle. Odottamaton rahantarve on nimensä mukaisesti odottamaton ja siksi siihen kannattaakin varautua jo etukäteen. Mikset siis pistäisi joka päivä aina muutaman euron sivuun, tämä onnistuu helposti karsimalla turhat pienostokset, kuten se päivittäisellä lounaalla ostettu ylimääräinen kahvi tai suklaapatukka pois päiväjärjestyksestä.

2. Vakuudeton pikalaina

Yksi kaikkein nopeimmista ja helpoimmista keinoista akuutin rahapulan helpottamiseen on netissä haettava vakuudeton pikalaina. Lainan hakeminen on nopeaa, sillä hakemuksen täyttää jo muutamassa minuutissa. Lainahakemukset käsitellään usein jopa saman päivän aikana, joten aamulla haettu laina voi yhtä hyvin olla illalla jo omalla tilillä. Mikä parasta, nämä lainat eivät pankin tavoin vaadi hakijalta ollenkaan vakuuksia. Pikalainan hakemiseen riittää usein vähintään 18-23 vuoden ikä, säännölliset tulot (jotkin luotonmyöntäjät myöntävät pikalainaa myös työttömille), henkilökohtaiset pankkitunnukset ja pysyvä osoite Suomessa. Muista kuitenkin vertailla pikalainat ennen lainahakemuksen hyväksymistä. Parhaassa tapauksessa voit säästää lainakuluissa useita kymmeniä euroja kuukaudessa.

3. Myy tavaraa netissä

Facebookin, Tori.fi:n ja monet muut nettikirpputorit ovat nopea tapa tienata hieman lisärahaa akuutissa rahapulassa. Suurimmissa Facebook-ryhmissä myytävät tuotteet menevät usein jo saman päivän aikana. Netissä voi vaatteiden lisäksi myydä esimerkiksi huonekaluja, kodin elektroniikkaa, käyttämättömiä lahjakortteja ja käsitöitä. Muista kuitenkin tutustua aina ennen myynnin aloittamista ryhmäkohtaisiin sääntöihin, ettet vahingossakaan riko niitä.

4. Luottokortti

Luottokortin omistaminen voi myös tuoda osaltaan suurta helpotusta akuuttiin rahapulaan, sillä luottokortilla tehtyjä ostoksia ei veloiteta suoraan omalta tililtä pankkikortin tapaan. Toisin sanoen siis esimerkiksi luottokortilla maksetut lomalennot ja kaikki muut laskutuskuukauden aikana tehdyt ostokset kerätään yhteen ja samaan laskuun, joka lähetetään asiakkaalle kuun lopussa. Korotonta maksuaikaa voi saada luottokorttiyhtiöstä riippuen 15 päivästä jopa 45 päivään. Myös laskun voi jakaa pienemmiksi osiksi eräpäivän mennessä umpeen, tosin tästä joutuu tällöin maksamaan pientä lisäkorkoa.

5. Panttilainaaminen

Jos sinulla ei ole tavaraa myytäväksi, voi yksi erinomainen vaihtoehto löytyä panttilainaamoista. Panttilainaamot myöntävät ”lainaa” sinne tuoduista esineistä sen arvon mukaan (yleensä maksimissaan 60-70% sen alkuperäisarvosta) ja tavaraa pidetään panttina panttilainaamossa niin pitkään, että asiakkaalla on varaa ostaa pantattu tuote takaisin itselleen.

6. Joustoluotto

Joustoluotto muistuttaa toiminnoiltaan hieman luottokorttia. Tässä tapauksessa luotonmyöntäjä avaa asiakkaalle luottotilin, josta asiakas voi aina halutessaan nostaa rahaa suoraan omalle pankkitililleen. Aivan kuten luottokorttikin, joustoluotto on jatkuva luotto, jonka rahat ovat asiakkaan käytössä aina silloin, kun joustoluoton luottoraja eli limiitti ei mene rikki. Koko joustoluottoa ei tarvitse siirtää suoraan tilille ja korkoa maksetaan vain omalle pankkitilille nostetusta summasta.

7. Säästötili

Voit avata yhden pankkitilin sijaan myös toisen säästötilin, jonka nostorajoitukset ovat huomattavasti tiukemmat kuin perinteisin pankkitilin. Näin voit siirtää säästötilille joka kuukausi muutaman kympin tai vaikka satasenkin, ja rahat pysyvät hyvässä säilössä siihen hetkeen saakka, kunnes niitä oikeasti tarvitaan.

8. Budjetoi

Vaikka budjetointi ei sinällään tarjoa nopeaa ratkaisua akuuttiin rahapulaan, voi se ennakoinnin ja rahan säästämisen tavoin auttaa välttämään tai lievittämään tilanteita, joissa rahantarve kasvaa liian suureksi. Laadi siis budjetti kuukauden kaikista menoista ja pidä käyttötililläsi vain sen verran rahaa, kuin tulet tarvitsemaan kuukauden aikana. Näin ylimääräisiä heräteostoksia ei tapahdu ainakaan aivan liian helposti.

Pikalainavertailu logo

Pikalainavertailu on suomalainen pikalainojen, jousto- ja kulutusluottojen vertailupalvelu. Keräämme sivustollemme suomessa toimivien luotonantajien lainatuotteita ja esittelemme niiden kulurakennetta, korkotasoa ja voimassaolevia tarjouksia siten, että kuluttajan on helppo vertailla eri lainatuotteiden kokonaishintoja. Palvelu ei välttämättä sisällä kaikkia Suomessa saatavilla olevia lainoja, eikä näin ollen kuvasta kokonaisvaltaisesti luottomarkkinoita. Sivusto voi saada myönnetyistä lainoista tai lainahakemuksista komissioita.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan sivustomme laatua ja kuuntelemme aktiivisesti sivuston käyttäjiä. Mikäli teillä on mielessänne jokin kehitysidea, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@pikalainavertailu.info

© 2024 Pikalainavertailu