Luottokortti - Mitkä Ovat Luottokortin Hyödyt?

LUOTTOKORTTI - MITKÄ OVAT LUOTTOKORTIN HYÖDYT?

16.7.2024 - Pikalainavertailu

Oikeissa käsissä luottokortti on hyödyllinen väline, joka voi auttaa hoitamaan taloutta fiksulla tavalla. Kerromme tässä artikkelissa miksi luottokortin käyttäminen on joissakin tilanteissa järkevä valinta.

Luottokortilla on mahdollista saada korotonta takaisinmaksuaikaa

Maksaessasi ostoksesi luottokortilla saat maksamiseen joustoa, sillä luottokortti tarjoaa sinulle jopa täysin korotonta takaisinmaksuaikaa. Keskimääräinen luottokortin tarjoama koroton maksuaika on 30 päivää.

Esimerkiksi lapsiperheessä saattaa hajota pyykinpesukone täysin yllättäen ja tilalle tarvitaan uusi kone mahdollisimman pian. Seuraavaan palkkapäivään voi kuitenkin olla vielä aikaa, eikä tilillä ole välttämättä riittävästi katetta uuden koneen ostoa varten. Kone kuitenkin tarvitaan tässä ja nyt. Tällaisessa tilanteessa luottokortti on oivallinen apuväline. Perhe saa ostettua koneen saman tien, ja jos se haluaa välttää luottokorttimaksun korot, on sillä yleensä noin 30 päivää aikaa maksaa lasku ilman korkoja. Tässä ajassa seuraava palkka on jo ehtinyt tulla tilille ja perheellä on riittävästi katetta laskun maksamiseen. Luottokortin avulla perhe saa siis ostettua pesukoneen juuri silloin, kun sitä kipeimmin tarvitaan, eikä sen tarvinnut odottaa seuraavaa palkkapäivää. 30 päivän korottoman takaisinmaksuajan ansiosta pesukoneen ostaminen luottokortilla ei myöskään aiheuttanut perheelle ylimääräisiä kuluja. Luottokortti onkin hyvä turva elämässä vastaan tulevien yllättävien kulujen varalle. Mikäli luottokorttia ei kuitenkaan löydy tai ei ole aikaa odottaa sen myöntämistä, voi luottokortin tavoin toimiva joustoluotto olla apu äkilliseen rahantarpeeseen.

Perheessä voi tulla vastaan myös tilanne, jossa perheen rakas lemmikki loukkaantuu tai sairastuu yllättäen vakavasti eikä perheellä oli tarpeeksi rahaa lääkärikulujen kattamiseksi. Myöskin lemmikkivakuutus on jäänyt ottamatta. Eläinlääkärin apua tarvitaan kuitenkin välittömästi rakkaan perheenjäsenen pelastamiseksi. Tällaisessakin tilanteessa luottokortista tai pikalainasta voi olla korvaamatonta apua.

Luottokortti pystyssä hiekassa uimarannalla

Luottokortti on näppärä maksuväline ulkomaanmatkoilla

Ulkomaillakin yhä useammassa paikassa ja kohteessa voi nykyisin maksaa kortilla. Pankkikorttia ei kuitenkaan voi käyttää läheskään niin monissa kohteissa kuin luottokorttia. Tästä syystä ulkomaanmatkalle on hyvä pakata mukaan luottokortti, jotta maksaminen onnistuu silloinkin, kun käteisvarat ovat vähissä tai niitä ei ole enää lainkaan. Vuokrattaessa autoa ulkomailla luottokortti tarvitaan lähes jokaisessa autovuokraamossa. Sama koskee monia hotelleja. Koska luottomaksua ei tarvitse varmentaa, voi luottokorttia käyttää sellaisissakin tilanteissa, kun tietoliikenneyhteydet eivät toimi.

Lomalla halutaan usein kuluttaa hieman tavallista arkea enemmän, ja luottokortti tarjoaa tähänkin mahdollisuuden joustavuutensa avulla. Luottokortin ansiosta lomalla ei välttämättä tarvitse laskea aivan joka senttiä, mutta maltti kannattaa silti säilyttää, sillä luottokortin joustavan maksuajankaan tarjoama raha ei toki ole ilmaista rahaa, vaan se pitää maksaa loman jälkeen takaisin.

Tiesithän, että luottoyhtiösi voi auttaa, jos luottokortilla tekemäsi kaupat menevät pieleen

Tiesithän, että jos teet ostoksia netissä luottokortillasi ja saat viallisen tai muutoin virheellisen tuotteen, on luottoyhtiösi korvattava sinulle epäonnistuneet kaupat. Sama koskee tilanteita, joissa netistä tilaamasi tuote ei koskaan saavu sinulle asti.

Joissakin tilanteissa voi käydä niinkin, että tilaat netistä tuotteita kaupasta, joka menee konkurssiin ennen kuin se ehtii toimittamaan tilaamasi tuotteet. Jos maksoit ostoksesi luottokortilla, on luottoyhtiöllä tällöinkin velvollisuus korvata maksamasi tilaus. Lentoyhtiötkin saattavat mennä konkurssiin, mutta jos olet ostanut lentoliput luottokortilla, on luottoyhtiön korvattava lentolippusi.

Luottokorttisi tarjoaa osto- sekä tuoteturvaa

Monet luottokortit sisältävät erilaisia vakuutuksia. Kortissa saattaa olla esimerkiksi sellainen vakuutus, josta voi hakea korvausta luottokortilla ostetusta laitteesta, jos laite hajoaa tai se varastetaan vielä jopa puoli vuotta ostopäivän jälkeen. Vakuutus sisältää toki omavastuun, mutta tavallisesti tämä omavastuu on kotivakuutuksen omavastuuta matalampi. Kannattaa aina selvittää etukäteen, millaisen ostoturvan juuri sinun korttisi sisältää.

Osa luottokorteista tarjoaa matkavakuutuksen

Osa luottokorteista sisältää hyvän matkavakuutuksen. Joissakin tapauksissa tämä vakuutus koskee jopa koko perhettäsi. Jotta vakuutus on voimassa, on tavallinen vaatimus, että maksat matkasi matkavakuutuksen sisältävällä luottokortillasi. Kannattaa aina selvittää etukäteen, sisältääkö luottokorttisi matkavakuutuksen ja jos sisältää, onko se tarpeisiin nähden riittävän kattava. Osa näistä korteista maksaa jonkin verran, mutta jos matkustat usein, säästät yleensä maksamalla hieman luottokortista ja jättämällä erillisen matkavakuutuksen ottamatta. Osa korttien matkavakuutuksista kattaa myös matkatavarasi.

Luottokorteista löytyy bonuksia sekä maksutapaetuja

Keskittäminen on monesti järkevä tapa säästää rahaa. Jos ostat esimerkiksi ruokaostoksesi yleensä samasta paikasta, on hyödyllistä valita sellainen kortti, jonka avulla saat kerrytettyä bonusta taikka maksutapaetua. Esimerkiksi K-Plussa-ohjelmat tarjoavat oman luottokorttinsa, jota kannattaa harkita, jos päivittäistavaraostosreissusi suuntautuvat etupäässä K-ketjun liikkeisiin.

Kerää etuja lentomatkoistasi

Jos lennät paljon, muista hyödyntää lennoista kerättäviä etuja. Osa luottokorteista kerryttää palkintopisteitä esimerkiksi Finnairin lennoista. Yleensä yhdestä lentoon käytetystä eurosta saa yhden pisteen, ja pisteitä voi käyttää esimerkiksi palkintomatkojen lunastukseen. Osa luottokorteista avaa sinulle ovet lentokenttälounge-tiloihin ilman lisämaksua, mikä on oivallinen etu, jos matkustat paljon. Loungessa on mukava rentoutua ennen edessä olevaa lentoa, erityisesti, jos joudut lentämään saman päivän aikana useammalla koneella ja odottelemaan koneen vaihtoa kentällä. Lounge tarjoaa lentokentän yleisiä tiloja paremmat puitteet rentoutumiseen.

Pinossa useita eri luottoyhtiöiden luottokortteja

Kuinka valitsen itselleni sopivimman luottokortin?

Luottokorttiviidakko saattaa saada tavallisen kuluttajan pään pyörälle, eikä ole aivan helppoa valita sitä luottokorttia, josta olisi itselle kaikista eniten hyötyä. Onneksi netistä löytyy tätäkin varten hyviä vertailusivustoja, joihin on koottu yhteen tiedot useammasta luottokortista. On tärkeää, että haet itsellesi juuri sellaista luottokorttia, joka sopii omiin tarpeisiisi. Vertaile siis erilaisia vaihtoehtoja ja niiden tarjoamia etuja. Tarjolla on esimerkiksi premium-luottokortteja, lentopisteluottokortteja, palkintopisteluottokortteja, kauppaluottokortteja sekä perusluottokortteja.

Erilaisissa elämäntilanteissa tarvitaan erilaista luottokorttia, joten on tärkeää, että hankit kortin omista tarpeistasi käsin ja harkitset erityisen tarkkaan, millaiseen käyttötarkoitukseen korttia tarvitset. Esimerkiksi paljon matkustava liikemies ja opiskelija tarvitsevat aivan erilaiset luottokortit saadakseen niistä kaiken tarvitsemansa hyödyn irti.

Paljon lentävän asiakkaan kannattaa harkita esimerkiksi Norwegian-korttia, Finnair Plus -korttia tai Finnair Plus Visa -korttia. Esimerkiksi Finnair Plus Visa tarjoaa 50 euron ostoksesta Finnair Plus -pisteitä kaikkiaan 50 kappaletta. 1 käytetty euro kerryttää pisteitä siis yhden pisteen verran ja pisteitä on mahdollista hyödyntää esimerkiksi korotettaessa matkustusluokkaa.

Miehen kädessä Bank Norwergian luottokortti

Mikä on paras luottokortti

Luottokortteja vertailtaessa herää usein kysymys, mikä on paras luottokortti? Luottokortti kannattaakin valita omien tarpeiden ja käyttötapojen mukaisesti. Paljon lentävälle lentomatkailussa etua tuova kortti on oiva valinta. Myös kuukausimaksun perusteella voi tehdä korttivalinnan. Kannattaa kuitenkin aina suorittaa luottokorttivertailu ennen päätöksen tekoa.

Suomessa suosittuja luottokortteja

  • Bank Norwegian luottokortti
  • Nordea luottokortti
  • Aktia Finnair Visa luottokortti
  • S-Pankki luottokortti
  • Osuuspankki luottokortti

Premium-luottokorteilla tuot arkeesi ripauksen luksusta

Markkinoilta löytyy esimerkiksi erilaisia Premium-tasoisia luottokortteja, jotka sisältävät monia elämänalueita kattavia etuja. Tarjolla saattaa olla esimerkiksi laajoja matkustamiseen liittyviä etuja. Nämä kortit auttavatkin tuomaan elämääsi ripauksen luksusta.

Voit siis saada yhdellä kortilla monenlaisia etuja. Eräs tyypillisistä Premium-tason luottokorttien tarjoamista eduista on mahdollisuus käyttää lentokenttäloungea lentomatkojesi aikana. Loungessa on mukava levätä odotellessasi lentoa ja näin kauan odotettu loma alkaa tavallista pirteämmissä tunnelmissa. Tämän tason luottokorteilla keräät usein myös lentopisteitä. American Express Gold Card ja Aktia World Elite MasterCard ovat hyviä esimerkkejä nykypäivän Premium-luottokorteista. Ennen kuin valitset itsellesi sopivimman Premium-luottokortin, vertaile tarkkaan erilaisia vaihtoehtoja ja arvioi, mikä vaihtoehdoista sopii parhaiten juuri sinulle ja juuri sinun käyttötarkoituksiisi.

Myös Premium-tason luottokortteja on helppo vertailla netistä löytyvien erilaisten vertailutyökalujen avulla. Vertaile korttien tarjoamia etuja sekä niiden kustannuksia. Useiden sivujen kautta on mahdollista myös hakea Premium-tason luottokorttia. Löydettyäsi sinulle parhaiten sopivan luottokorttivaihtoehdon, on hakemuksen tekeminen helppoa, kunhan täytät luottokorttihakemuksen rehellisesti ja huolellisesti.

Opiskelija tietokoneen ääressä luottokortti kädessä

Myös opiskelija voi saada luottokortin

Opiskeluaika on monelle taloudellisesti tiukkaa ja haastavaa aikaa, mutta tiesitkö, että myös opiskelija voi saada itselleen luottokortin, joka voi auttaa opiskelijan tiukassa taloudellisessa tilanteessa? Luottokortin voi saada siinäkin tapauksessa, että olet opiskelija, jolla ei ole säännöllisiä tuloja. Jotta saisit luottokortin, tulee sinun olla päätoiminen opiskelija. Suuri osa luotonantajista vaatii opiskelijoiden kohdalla myös sitä, että opiskelija suorittaa vähintään 90 opintopistettä suomalaisessa korkeakoulussa.

Myös opiskelijalle luottokortista on hyötyä monin tavoin, kunhan sitä käyttää vastuullisesti. Opiskelijakin hyötyy luottokortin tarjoamista eduista, kuten ostoturvavakuutuksesta sekä kortin tarjoamasta korottomasta takaisinmaksuajasta. Yleensä opiskelija saa ainoastaan 1 000 euron luottorajan luottokorttiinsa, mutta opiskelijalle jo tämä on yleensä suuri raha. Jos opiskelija tekee opintojen ohessa säännöllistä palkkatyötä, voi hän hakea luottokorttia normaalien luottokortin myöntämisehtojen mukaan.

Luottokortti opiskelijalle

Kun nuori opiskelija harkitsee luottokortin hankkimista, on luottokortin tuomien etujen lisäksi tärkeää korostaa myös kortin mukanaan tuomaan vastuuta. Nykyisin nuorilla on valitettavan paljon maksuhäiriöitä ja näiden häiriöiden määrä on viime aikoina ollut kasvusuunnassa. Opiskelijan on toisinaan haasteellista sovittaa yhteen opiskelua ja työssäkäymistä, mikä saattaa aiheuttaa maksuongelmia, jos työtä tuleekin tehtyä ennakoitua vähemmän. Lisäksi opintotukeen liittyvät tulorajat vaikeuttavat ja rajoittavat työssäkäyntiä sekä tienaamista, ja opiskelija joutuukin usein tasapainoilemaan työnteon ja opintojen välillä sekä punnitsemaan, kuinka järkevää työnteko lopulta opintojen aikana on ja kuinka paljon työtä kannattaa ottaa vastaan, jottei menettäisi opintososiaalisia etuja ja jotta opinnot edistyisivät toivottuun tahtiin. Omaa kuukausimaksukykyä ei tulisi koskaan ylittää haettaessa luottokorttia opiskelijalle!

Pikalainavertailu logo

Pikalainavertailu on suomalainen pikalainojen, jousto- ja kulutusluottojen vertailupalvelu. Keräämme sivustollemme suomessa toimivien luotonantajien lainatuotteita ja esittelemme niiden kulurakennetta, korkotasoa ja voimassaolevia tarjouksia siten, että kuluttajan on helppo vertailla eri lainatuotteiden kokonaishintoja. Palvelu ei välttämättä sisällä kaikkia Suomessa saatavilla olevia lainoja, eikä näin ollen kuvasta kokonaisvaltaisesti luottomarkkinoita. Sivusto voi saada myönnetyistä lainoista tai lainahakemuksista komissioita.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan sivustomme laatua ja kuuntelemme aktiivisesti sivuston käyttäjiä. Mikäli teillä on mielessänne jokin kehitysidea, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@pikalainavertailu.info

© 2024 Pikalainavertailu