Autolainojen kilpailutus kannattaa

AUTOLAINOJEN KILPAILUTUS KANNATTAA

8.1.2024 - Pikalainavertailu

Auton hankinta on yksi elämän tärkeimmistä hankinnoista. Autolainaa voi nykyään hakea milloin vain, ja sen haku verkossa on helppoa ja nopeaa kaikkina vuorokaudenaikoina. Autovertailun teet myös ilmaiseksi netissä ja saat samalla kertaa sähköpostiisi yli 20 huikeaa lainatarjousta.

Autolainan tarjoajina toimivat luotettavat pankit ja rahoitusyhtiöt, jotka asettavat tietyt ehdot lainan saannille

 • Lainanhakijan pitää olla täysi-ikäinen, eli vähintään 18-vuotias
 • Lainanhakijalla pitää olla säännölliset kuukausittaiset palkka- tai eläketulot
 • Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriöitä
 • Lainanhakijan pitää asua vakituisesti Suomessa

Autolainan hakeminen

Lainaa voi hakea silloin kun itse haluaa, joko perinteisen tietokoneen ja mobiililaitteen, kuten älypuhelimen tai tabletin, välityksellä. Autolaina tarkoittaa kulutusluottoa, joka on kuluttajansuojalain alainen ja räätälöity autolainan hakijan tarpeisiin. Autolainan hakeminen verkossa on koko ajan entistä suositumpaa.

Käytä lainalaskuria

Autolainaa hakiessa kannattaa käyttää kätevää lainalaskuria, jonka avulla lainan lyhennykset- ja kokonaiskustannukset on helppo laskea etukäteen.

 • Haettavan autolainan määrä verkossa on yleisesti 50 000–70 000 euroa
 • Autolainan tyypillinen takaisinmaksuaika on 12 - 180 kuukautta
 • Autolainan tyypillinen korko on välillä 4,19% - 20,00%

Lainalaskurin käyttö verkossa on helppoa, joten katsotaanpa seuraava esimerkki. Autorahoituksen kuukausierän voi helposti laskea syöttämällä laskuriin lainasumman, maksuajan, arvioidun kuukausierän, koron, avausmaksun ja tilinhoitomaksun. Lainanhakija voi kätevästi arvioida samalla oman takaisinmaksusuunnitelmansa.

Samalla voi kätevästi miettiä, valitseeko lyhyemmän vai pidemmän lainanmaksuajan ja minkälaisella korolla. Nykyään korkotaso on luonnollisesti aina asiakaskohtainen, joten lopullisen koron määrän saa selville lainahakemuksen yhteydessä. Autolainan todellisen hinnan saa parhaiten selville lainan todellisen vuosikoron avulla, eli suurempi vuosikorko kertoo aina kalliimmasta lainasta. Autolainan hakeminen on nykyään helppoa, joten uuden ja ilmastoystävällisen auton hankinta ei enää ole ongelma kenellekään säännöllisiä tuloja nauttivalle.

Autolainojen vertailu on helppoa

Lainojen kilpailuttaminen todellakin kannattaa, sillä se säästää lainanhakijalta aikaa, vaivaa ja rahaa. Lainan hakeminen yksi hakemus kerrallaan vie aikaa, puhumattakaan siitä, että tilaisit ajan pankista kahdenkeskiseen lainaneuvotteluun.

Lainaa haetaan kätevästi verkossa ja lainan hakeminen ei sido hakijaa lainan ottamiseen. Lainavertailun avulla pankit ja rahoituslaitokset voi helposti kilpailluttaa ilman, että hakisi lainaa jokaisesta erikseen.

Lainavertailussa on mukana aina vähintään 20 tunnettua pankkia ja rahoituslaitosta. Lainanhakija saa 24 tunnin aikana edullisia lainatarjouksia suoraan sähköpostiinsa, joista hän valitsee kätevästi itselleen sopivimman tarjouksen. Lainahakemukseen tutustutaan huolella, jonka jälkeen se hyväksytään sähköisen allekirjoituksen avulla.

Lainan saantiin vaikuttavia tekijöitä

Myönnettävään autolainaan, kuten muihinkin lainatuotteisiin liittyy aina luotonmyöntäjälle riski. Luotonmyöntäjä arvioi riskin hakijan tietojen perusteella ja se vaikuttaa usein myönnettävän lainan hintaan. Alle on listattu muutamia lainansaantiin ja hintaan vaikuttavia tekijöitä.

Lainanhakijan työsuhde

Jos lainanhakijalla on vakituinen ja kokopäiväinen työ, hänelle voidaan myöntää lainaa edullisemmalla korolla kuin silloin, jos henkilöllä on osa-aikainen tai määräaikainen työsuhde.

Rinnakkaishakija

Lainanhakijalle on edullista ottaa halutessaan rinnakkaishakija mukaan autolainaa hakemaan. Tärkeintä on, että molemmat lainanhakijat ovat sitoutuneet hoitamaan tasapuolisesti lainasta aiheutuvat kokonaiskustannukset.

Rahalaitokset ja pankit tarjoavat mielellään niin sanottua ”matalamman koron lainaa” silloin, kun lainaan kuuluvista kustannuksista huolehtii kaksi henkilöä. Hakijalle voidaan tarjota matalampaa korkoa ja pidempää maksuaikaa. Rinnakkaishakijan pitää olla hakijan avo- tai aviopuoliso, joka asuu hänen kanssaan samassa taloudessa.

Siviilisääty

Lainanhakijalta kysytään usein myös hänen siviilisäätyään. Yleisesti ottaen pankit ja rahalaitokset ajattelevat lainanhakijan olevan vakaammassa taloudellisessa tilanteessa silloin, kun menoja jakaa kumppani eli avo- tai aviopuoliso.

Punainen auto ja lainatarjouksia

Mitä autolaina tarkoittaa?

Autolaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton kulutusluotto. Lainaa tarvitseva henkilö voi helposti ja nopeasti hakea netissä vakuudetonta kulutusluottoa auton hankintaa varten. Autorahoitus kannattaa valita oikein, sillä lainatarjouksissa on keskenään valtavasti eroja. Lainan kuukausimaksut ja korot saattavat vaihdella huomattavasti lainavaihtoehtojen välillä. Tutustu lainahakemuksiin huolellisesti ja tee valintasi; lainan kilpailluttaminen on aina täysin ilmaista.

Autolaina ilman vakuuksia

Laina ilman vakuuksia tai minkäänlaista käsirahaa on nykyään suosituin laina verkossa. Autolainan koroissa ja lainanhoitokustannuksissa voi olla huomattavaa vaihtelua myös siksi, että korko on aina sidonnainen lainanhakijan tuloihin. Lainanhakuun et tarvitse erillisiä vakuuksia tai takaajia. Lainanhakija tarvitsee ainoastaan säännölliset palkka- tai eläketulot lainan takaisinmaksua varten. Autolainat ovat usein kiinteäkorkoisia, mutta markkinoilla on myös vaihtuvakorkoisia lainoja.

Autolainojen erilaisia korkomalleja

 • Kiinteäkorkoisen lainan korko on kuluttajalle edullinen, sillä korko pysyy aina samana markkinakorkojen muuttumisesta huolimatta.
 • Vaihtuvakorkoisen lainan korko on aina sen hetkiseen markkinakorkoon sidottu. Markkinakorko puolestaan on sidottu viitekorkoon, kuten esimerkiksi tunnettuun Euribor-korkoon.
 • Kiinteäkorkoinen laina antaa tehokkaan suojan korkojen nousua vastaan.
 • Vaihtuvakorkoisessa lainassa korko on aina huomattavasti kiinteäkorkoista matalampi.

Kiinteäkorkoinen laina saattaa siis olla vaihtuvakorkoista lainaa edullisempi pitkällä aikavälillä, mutta korkojen pysyessä matalana voi markkinakorkoon sidottu laina olla yllättäen parempi vaihtoehto. Kiinteäkorkoista suositaan kuitenkin enemmän pitkällä tähtäimellä sen vakauden takia.

Osamaksusopimus vai autolaina

Osamaksusopimus on autoliikkeen ja ostajan välinen sopimus. Autolainaa puolestaan tarjoavat pankit ja rahoituslaitokset. Osamaksusopimus tarjoaa ostajalle normaalisti pitkän maksuajan ja kiinteän koron.

Uusia autoja autoliikkeen pihalla

Leasing eli auton määräaikainen vuokraaminen

Autolainalle on olemassa monia eri vahtoehtoja. Yksi suosittu tapa nykyään on leasing eli ajoneuvon vuokraaminen tiettyjen ehtojen mukaisesti. Käytännössä leasing-maksua maksetaan kuukausittain ja auton vuokra-aika on pitkä, eli noin 2-5 vuotta.

Osamaksu- ja leasing-sopimusten erona on, että leasing -sopimuksella auto ei siirry sopimuskauden päätyttyä auton vuokraajalle. Käytäntönä on, että auton voi lunastaa itselleen jäännösarvohinnalla leasing-sopimuksen päättyessä.

Nykyään vakuudeton kulutusluotto on kuitenkin leasing-sopimusta parempi, sillä leasing-sopimuksessa jäännösarvo saattaa usein olla suhteellisen suuri. Osamaksusopimuksessa puhutaan kauppatavasta, eli kauppahinta suoritetaan ajoneuvon myyjälle aina ennalta sovittujen erien mukaisesti. Uutta ajoneuvoa ostetaan erittäin harvoin käteisellä, joten suuri osa autokaupoista tehdään lainarahan avulla.

Autolainan takaisinmaksu

Lainaa kannattaa hakea aina vain sen verran kuin tarvitsee, sillä takaisinmaksu sujuu silloin paremmin annetun aikataulun puitteissa. Itselleen kannattaa laatia budjetti jokaista kuukautta varten, josta selviää kaikki tulevat tulot ja menot.

Huomioi autolainaa hakiessasi

 • Autolainaa hakiessa on järkevää käyttää lainalaskuria, jonka avulla voi kätevästi suunnitella oman takaisinmaksusuunnitelmansa.
 • Autolainan korkoon vaikuttavat hakijan työsuhde, mahdollinen rinnakkaishakija ja siviilisääty.
 • Lainansaajan kannattaa aina miettiä myös, voiko lainan maksuun saada lyhennys- tai maksuvapaita kuukausia.
 • Myönnetty autolaina tulee tilille todella nopeasti, eli nopeimmillaan jo lainanhakupäivänä tai muutamassa arkipäivässä.

Muista nämä

 • Autolainan kilpailuttaminen kannattaa aina, sillä silloin voi säästää huomattavasti aikaa ja rahaa. Lainanhakija voi kilpailuttaa sekä pieniä että suuria autolainoja.
 • Lainanhakija saa useita lainatarjouksia suoraan sähköpostiinsa, joista hän valitsee parhaimman ja hyväksyy sen sähköisellä allekirjoituksellaan. Lainatarjoukset eivät sido hakijaa mihinkään, vaan lainanhakija päättää itse lainan hyväksymisestä.
 • Autolainan voi maksaa takaisin annuiteettilyhennyksen tai tasalyhennyksen avulla. Annuiteettilyhennyksellä laina maksetaan takaisin aina yhtä suurissa erissä, joka tarkoittaa, että koron osuus laskee aina sitä mukaa, kun lainaa maksetaan takaisin. Tasalyhennyksen avulla jokaisen kuukausierän osuus taas muuttuu kuukausittain, ja samanaikaisesti myös korko pienenee aina lainaa maksettaessa.
 • Lainan takaisinmaksua helpottaa, kun laatii itselleen aina kuukausittaisen budjetin tuloja ja menoja varten.
 • Lainaa haettaessa se tulee 1-3 arkipäivässä hakijan tilille.
 • Autolainaa kannattaa hakea aina hyvissä ajoin ennen autokauppojen tekemistä, jolloin autoliike voi tehdä asiakkaalle lainatarjouksen. Asiakkaan saama päätös rahoituksesta nopeuttaa aina asiakkaan ja autoliikkeen välisiä kauppoja.
Pikalainavertailu logo

Pikalainavertailu on suomalainen pikalainojen, jousto- ja kulutusluottojen vertailupalvelu. Keräämme sivustollemme suomessa toimivien luotonantajien lainatuotteita ja esittelemme niiden kulurakennetta, korkotasoa ja voimassaolevia tarjouksia siten, että kuluttajan on helppo vertailla eri lainatuotteiden kokonaishintoja. Palvelu ei välttämättä sisällä kaikkia Suomessa saatavilla olevia lainoja, eikä näin ollen kuvasta kokonaisvaltaisesti luottomarkkinoita. Sivusto voi saada myönnetyistä lainoista tai lainahakemuksista komissioita.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan sivustomme laatua ja kuuntelemme aktiivisesti sivuston käyttäjiä. Mikäli teillä on mielessänne jokin kehitysidea, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@pikalainavertailu.info

© 2024 Pikalainavertailu