9 arjen säästövinkkiä

9 ARJEN SÄÄSTÖVINKKIÄ

30.11.2023 - Pikalainavertailu

Nykyisin moni asia on kallista ja monet ihmiset ovatkin ajautuneet velkakierteeseen. Lisäksi esimerkiksi sosiaalinen media on pullollaan tilejä ja henkilöitä, jotka esittelevät hulppeaa elämäntyyliä. Miksi siis juuri sinäkin et eläisi leveästi? Omista tuloistaan kannattaa ehdottomasti kuitenkin laittaa rahaa säästöön pahan päivän varalle. Mitä sitten pitäisi tehdä, jos rahat eivät tunnu millään riittävän? Voiko jostain arkisista asioista kuitenkin tinkiä, jolloin rahaa jääkin hieman sukanvarteen? Lue tästä artikkelista eteenpäin, niin kerromme kymmenen hyvää arjen säästövinkkiä. Näillä opeilla saat raha-asiat haltuun.

Suunnittele kauppaostokset

Suunnitelmallisuus on kaiken A ja O. Jos menet kauppaan ilman mitään suunnitelmaa, tulet todennäköisesti ostaneeksi kaikenlaista tarpeetonta ja sellaista, mitä sinulla juuri sillä hetkellä on tehnyt mieli. Kannattaa esimerkiksi suunnitella parin seuraavan päivän ruoat valmiiksi ja laittaa lapulle ylös mitä aineksia tarvitset niihin. Tällöin säästyy pitkä penni, kun et ostele valmisruokaa tai muita kalliita herkkuja.

Pidä puskurirahastoa

Jos haluaa olla säästäväinen, niin miksi kannattaisi sitten pitää aina tilillään jonkin verran rahaa? Näin voit olla jo ennalta säästäväinen. Jos käytät esimerkiksi jotain hiustuotteita, joita tarvitsee ostaa joka kuukausi, niin yleensä ostat niitä sitten kun ne ovat loppumassa. Jos sinulla on pieni puskurirahasto koko ajan tililläsi, voit ostaa näitä tuotteita jo etukäteen, jos huomaat että ne ovat jossain tarjouksessa. Jos jokin tuote on normaalilta hinnaltaan vaikkapa 20 euroa, voit saada sen tarjouksesta esimerkiksi 12 eurolla. Tällöin on hyvä olla rahaa tilillä varalta, niin et joudu ostamaan tuotetta täydellä hinnalla silloin kun se on loppumassa. Puskurirahastolla voit myös helposti varautua yllättäviin menoihin, kuten kodinkoneiden rikkoutumiseen. Mikäli puskurirahasto ei ole sinun juttusi, on hyvä pitää varalla esimerkiksi joustoluottoa, josta voit tarpeen tullessa nostaa rahaa käyttöösi.

Varaa kirpputoripöytä

Jokaisella on varmasti kaapeissaan paljon ylimääräistä tavaraa, josta voisi luopua. Miksei siis myisi niitä eteenpäin niille, jotka kyseistä tavaraa tarvitsevat. Jos ostat vaikkapa uuden talvitakin, voi vanha takkisi olla silti ihan käyttökelpoinen. Joku voi maksaa siitä muutaman kympin, joten se kannattaa ilman muuta myydä pois. Voit kerätä kaapeistasi vanhaa tavaraa ja ottaa kirpputoripöydän, ja näin tienata mukavasti lisää rahaa.

Vältä heräteostoksia

Kuten jo aiemmin todettiin, kannattaa kauppaostokset suunnitella etukäteen. Sama pätee muihinkin kauppoihin. Ei kannata lähteä kaupungille ja ostella kaikkea mitä mieleen tulee. Jos tiedät tarvitsevasi uudet talvikengät, niin lähde siis ostamaan ne, mutta vältä sitä että tulet kaupungilta pois kolmen ostoskassin kanssa. Osta siis vain se, mitä tarvitset. Monista pienistä ostoksista kertyy nopeasti yllättävän suuri summa.

Mies selaamassa matkapuhelinta liikenteen keskellä

Kilpailuta liittymät ja muut palveluntarjoajat

Ihmisillä on monia palveluita, jotka ovat ikään kuin pakollisia. Näitä ovat muun muassa puhelinliittymä ja sähköliittymä. Moni ei ehkä tiedä, että näitäkin voi kilpailuttaa ja kysyä eri palveluntarjoajilta parempia tarjouksia. Jos sinulla on puhelinliittymä, joka maksaa vaikkapa 20 euroa kuukaudessa, voit saada vastaavan liittymän toiselta palveluntarjoajalta esimerkiksi 12 eurolla. Tämä ei ehkä tunnu isolta summalta, mutta kun miettii vaikkapa vuositasolla, niin säästöä tuleekin jo 100 euroa. Sama pätee sähköliittymiin. Suomesta löytyy monia eri sähköyhtiöitä ja voit valita niistä mieleisesi. Sähkön hinnassa saattaa olla suuriakin eroja ja säästöä saatat saada jopa useita satoja euroja vuodessa.

Kerää pulloja

Pullojen keräys on myös hyvä tapa ansaita hieman lisätienestejä. Ihmiset jättävät tyhjiä pulloja ja tölkkejä moniin eri paikkoihin. Esimerkiksi kesäisin järjestetään paljon ulkoilmatapahtumia, joissa ihmiset kokoontuvat alueen ulkopuolelle nauttimaan virvokkeita. Tämä on hyvä paikka ottaa säkki mukaan ja lähteä keräämään tyhjiä pulloja talteen. Muutaman tunnin työllä saattaa tienata useamman kympin, joten tämäkin kannattaa ilman muuta tehdä.

Kulje pyörällä kun mahdollista

Liikkuminen paikasta toiseen maksaa yleensä jotain. Käytitpä sitten omaa autoa, bussia tai muuta kulkupeliä, niin joudut yleensä maksamaan jotakin. Omalla pyörällä kannattaa kulkea aina kun mahdollista, sillä se on hyvin ekologinen ja lähes ilmainen liikkumisen muoto.

Käytä etukortteja ja muita etukuponkeja

Monilla kaupoilla ja kauppaketjuilla on omia etukorttejaan. Jos asioit jossain kaupassa säännöllisesti, kannattaa käyttää kyseisen kaupan etukorttia. Saat yleensä rahanarvoisia etuja ja jotkut kauppaketjut maksavat sinulle bonusrahaa käyttämäsi rahasumman perusteella. Nämä kannattaa ilman muuta hyödyntää.

Osta vain tarpeeseen

Kannattaa aina miettiä, mitä asioita oikeasti tarvitsee. Jokin asia voisi olla ihan kiva, mutta ilmankin pärjää. Kannattaa opetella ostamista, siinäkin voi kehittyä.

Pikalainavertailu logo

Pikalainavertailu on suomalainen pikalainojen, jousto- ja kulutusluottojen vertailupalvelu. Keräämme sivustollemme suomessa toimivien luotonantajien lainatuotteita ja esittelemme niiden kulurakennetta, korkotasoa ja voimassaolevia tarjouksia siten, että kuluttajan on helppo vertailla eri lainatuotteiden kokonaishintoja. Palvelu ei välttämättä sisällä kaikkia Suomessa saatavilla olevia lainoja, eikä näin ollen kuvasta kokonaisvaltaisesti luottomarkkinoita. Sivusto voi saada myönnetyistä lainoista tai lainahakemuksista komissioita.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan sivustomme laatua ja kuuntelemme aktiivisesti sivuston käyttäjiä. Mikäli teillä on mielessänne jokin kehitysidea, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@pikalainavertailu.info

© 2024 Pikalainavertailu