5 Vinkkiä Edulliseen Lomamatkaan

5 VINKKIÄ EDULLISEEN LOMAMATKAAN

15.7.2024 - Pikalainavertailu

Oletko kenties ajatellut lähteväsi viettämään kesälomaa etelän lämpöön? Vai onko haaveissasi unelmien talviloma lumisissa maisemissa? Monen matkan esteeksi saattaa muodostua budjetti, kun rahat eivät vain riitä unelmien lomamatkan toteuttamiseen. Monesti on tehtävä valinta, ostaako seuraavalla viikolla kaupasta ruokaa, vai varaako itselleen rentouttavan lomamatkan. Yleensä joutuu kallistumaan kauppareissun puolelle ja matka jää haaveeksi.

Vinkit edulliseen lomamatkaan

Lomalle pääsee myös hieman pienemmällä budjetilla. Lue alta parhaat vinkit, miten lomailet edullisesti. Kerromme myös mistä loman aikana kannattaa tinkiä ja mistä ei, jotta varmistat mukavan lomakokemuksen. Mikäli lomabudjetti heilauttaa taloutta liiallisesti, kannattaa hakea joustava pikavippi tasapainottamaan taloudellista tilannetta.

1. Kohteen valinta

Kohteella voi olla suuri merkitys koko matkan hinnassa. Useimmiten mitä kauemmas haluat matkustaa kotoasi, sitä enemmän joudut myös maksamaan. Mieti tarkkaan kuinka suuri merkitys matkakohteella on sinulle? Jos haluat matkustaa suosikkipaikkoihin, kuten vaikkapa Barcelona tai Pariisi, voi olla että joudut maksamaan hieman extraa ihan vain sen takia, että kohde on niin suosittu. Jos haluat lomailla huokeasti, niin suurten kaupunkien läheltä löytyy muitakin lomakohteita, jotka tarjoavat hienon lomaelämyksen.

Sama ajatus pätee myös talven lomakohteisiin. Esimerkiksi Alppien suosituimmat laskettelukeskukset voivat olla todella kalliita, niin majoituksen kuin siellä elämisenkin suhteen. Mieti siis tarkkaan haluatko juuri kyseiseen kohteeseen, vai haluatko vain laskettelemaan uusiin maisemiin. Tällöin voi olla fiksua valita kohde, joka ei ole niin valtavirtaa. Matkatoimistot yleensä tarjoavat matkoja suosituimpiin ja suurimpiin kohteisiin, mutta käytä internetiä apunasi niin saatat löytää huomattavasti edullisemman kohteen.

Säästöpossu hiekkarannalla simpukoiden ympäröimänä

2. Laadi loman budjetti etukäteen

On hyvä miettiä etukäteen, paljonko olet valmis matkaasi käyttämään. Mikäli vain päätät lähteä lomalle, voivat kulut nousta ihan yllättäen ja lomalta palatessasi saatat huomata, että tilin saldo näyttää nollaa ja seuraavaan palkkapäivään on vielä kaksi viikkoa aikaa. Tämä ei varmasti ole kenelläkään matkan tavoitteena. Mieti siis etukäteen jokin tarkka summa, jonka taloutesi kestää. Kun olet suunnitellut ja budjetoinut etukäteen, vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Mikäli tili tuli lomalla kuitenkin tyhjennettyä, toimii pikalaina kätevänä puskurina palkkapäivään asti.

Myös kun olet lomakohteessa ja mietit vaikkapa jotain ostosta tai jollekin ohjatulle retkelle lähtöä, mikäli olet etukäteen laskenut paljonko voit reissussa kuluttaa, on päätöksen teko huomattavasti helpompaa. Jos esimerkiksi jonkin retken kulut ylittävät käytettävissäsi olevan budjetin, tiedät suoraan, että retki pitää jättää väliin ja keksiä jotain muuta. Tällaisiltakin harmituksilta välttyy kun ottaa etukäteen selvää mahdollisista retkistä ja niiden hinnoista lomakohteessa. Jos haluat vaikkapa lyhyelle risteilylle merelle, niin hintahaitari eri matkatarjoajilla saattaa olla hyvinkin suuri. Käytä siis internetiä apunasi ja etsi tietoa etukäteen, saatat säästä useita kymppejä tai jopa satasia

Yksi hyvä tapa suunnitella matkaa on jakaa käytettävissä oleva budjetti erilaisiin osiin. Jos voit käyttää lomaasi tuhat euroa, voit jakaa sen osiin sen mukaan paljonko kukin matkan osa saa maksaa. Voit vaikkapa määritellä, että matkat saavat maksaa 300 euroa, majoitus saman verran ja jäljelle jää käyttörahaa 400 euroa. Tällöin sinulla on selkeä suunnitelma, jossa on helpompi pysyä. Myös lomakohteessa ollessa on paljon helpompi välttää heräteostoksia, jos olet asettanut itsellesi tarkan budjetin, paljonko saat kuluttaa. Tietysti kannattaa miettiä etukäteen, että pystytkö varaamaan lomaa varten tarpeeksi käyttörahaa, jotta päivittäinen eläminen lomakohteessa onnistuu. Loma on varmasti pilalla, jos olet alimitoittanut budjettisi ja joudut kieltäytymään ihan kaikesta lomalla ollessasi.

3. Matkustaminen kohteeseen

Lennot lomakohteeseen ovat useimmiten kallein osa matkaa. Jos lomakohde ja ajankohta eivät ole kiveen hakatut, voit tutkia josko matkatoimistoilta löytyisi valmiita pakettimatkoja äkkilähtönä. Tällöin saatat saada lomamatkan, johon kuuluu jo valmiiksi lennot sekä hotelli, todella edulliseen hintaan. Matkatoimistot usein myyvät jäljelle jääneitä paikkoja pakettimatkoille vähän ennen lähtöä, joten tämä voi olla sinulle hyvä vaihtoehto, mikäli olet valmis matkustamaan vaikkapa viikon tai kahden viikon varotusajalla. Säästö voi olla huomattava, saatat saada esimerkiksi tuhannen euron matkapaketin puoleen hintaan.

Jos kuitenkin päätät hankkia lennot matkakohteeseen itse, kannattaa käyttää apunaan internetin matkapalveluita. Netistä löytyy useita sivustoja, joissa voit vertailla eri lentoyhtiöiden hintoja keskenään, eikä sinun tarvitse käydä katsomassa niitä erikseen jokaisen lentoyhtiön sivuilta. Näin säästät sekä rahaa, että aikaa. Voit myös hakea tarjouksia eri lentoyhtiöiltä, mikäli sinulla ei ole mitään tiettyä matkakohdetta, minne haluat matkustaa. Näin saatat löytää erittäin edullisen lentomatkan.

4. Majoittuminen

Myös hotellien ja majoitusten hinnassa saattaa olla huomattavia eroja. Jos haluat hotellihuoneen suurkaupungin keskustasta, et todennäköisesti löydä sitä miltään sivustolta kovin edullisesti. Mieti siis onko välttämätöntä yöpyä aivan kaupungin keskustassa? Voisiko jokin pienempi hotelli olla sopiva vähän kauempana keskustasta? Erityisesti suurkaupungeissa on yleensä hyvä joukkoliikenne, joten matka keskustaan taittuu kyllä nopeasti ja vaivattomasti. Voit jopa hankkia usemman päivän matkakortin, jolloin voit kulkea vapaasti kaupungin joukkoliikenteessä.

Majoituksessa kannattaa kuitenkin muistaa pitää jokin taso. Aivan mitä tahansa majoitusta ei kannata ottaa, koska ei ole mukava viettää lomaa mikäli et saa yöllä nukuttua vaikkapa melun takia. Tai pahimmassa tapauksessa hyönteisten tai loiseläinten takia.

Nykyisin internetistä löytyy myös useita majoitusta tarjoavia yksityisiä henkilöitä. Näin joku voi tarjota asuntoaan vuokralle vaikkapa oman lomansa ajaksi. Se on yleensä halvempi kuin hotelli, joten kannattaa tutustua myös tähän vaihtoehtoon.

5. Ruokailu lomalla

Lomakohteessa on tottakai syötävä päivittäin ja rahaa kuluu muihinkin asioihin. Jos mahdollista, niin kannattaa tutustua etukäteen paikan ruokatarjontaan, jotta et joudu menemään ensimmäiseen eteen sattuvaan ravintolaan nälän yllättäessä. Yleensä turistipaikkojen pääkaduilla olevat ravintolat ovat melko kalliita, joten voi olla fiksua valita jokin ravintola hieman syrjempää. Internet tarjoaa avun tähänkin ongelmaan, ja löydät hieman sivummallakin olevan ravintolan vaivattomasti.

Lomalla ollaan yleensä liikkeellä suurimman osan päivästä, joten jokaisella aterialla ei tarvitse pysähtyä viiden tähden pihviravintolaan. Lounaaksi kelpaa monesti jokin isompi sämpylä tai pizzapala, jonka voit ostaa kadun kulmasta muutamalla eurolla.

Pikalainavertailu logo

Pikalainavertailu on suomalainen pikalainojen, jousto- ja kulutusluottojen vertailupalvelu. Keräämme sivustollemme suomessa toimivien luotonantajien lainatuotteita ja esittelemme niiden kulurakennetta, korkotasoa ja voimassaolevia tarjouksia siten, että kuluttajan on helppo vertailla eri lainatuotteiden kokonaishintoja. Palvelu ei välttämättä sisällä kaikkia Suomessa saatavilla olevia lainoja, eikä näin ollen kuvasta kokonaisvaltaisesti luottomarkkinoita. Sivusto voi saada myönnetyistä lainoista tai lainahakemuksista komissioita.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan sivustomme laatua ja kuuntelemme aktiivisesti sivuston käyttäjiä. Mikäli teillä on mielessänne jokin kehitysidea, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@pikalainavertailu.info

© 2024 Pikalainavertailu